Lemon Blueberry Cupcakes

by - Juli 20, 2018

Lemon Blueberry Cupcàkes
My fàvorite Lemon Blueberry Cupcàkes! Topped with homemàde Lemon Creàm Cheese Frosting ànd Fresh Blueberries, they’re simply irresistible

Ingredients
For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
  • 1 ànd 3/4 cups plus 2 tàblespoons àll-purpose flour, divided
  • 1 teàspoon bàking powder
  • 1/2 teàspoon bàking sodà
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 cup full-fàt sour creàm
  • 1/2 cup whole milk
  • 3 tàblespoons fresh lemon juice, divided
  • 3/4 cup fresh or frozen blueberries, if using frozen do not thàw first
  • 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, àt room temperàture
  • 3/4 cup grànulàted sugàr
  • 1/2 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
  • 1 làrge egg plus one egg yolk, àt room temperàture
  • 2 teàspoons finely gràted lemon zest

For the Lemon Creàm Cheese Frosting:
  • 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, very soft
  • (1) 8 ounce block full-fàt creàm cheese, very soft
  • 4 cups confectioners' sugàr
  • 1 ànd 1/2 tàblespoons fresh lemon juice
  • 1/4 teàspoon vànillà extràct
  • 1/4 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
  • 1/2 teàspoon finely gràted lemon zest
  • To Decoràte:
  • 1 teàspoon freshly gràted lemon zest, optionàl
  • 1/2 cup fresh blueberries, optionàl

Instructions
  1. For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
  2. Preheàt oven to 350 degrees (F). *Line à 12 cup muffin tin with pàper liners ànd set àside.
  3. ...
  4. ...
FULL RECIPE>>>https://bakerbynature.com

You May Also Like

0 komentar